Kaliforniai színes gombás csirkemell
2015.08.19 05:44
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 3 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 2 közepes vöröshagyma
- 30 dkg gomba
- só
- bors
- majoranna
- bazsalikom
- petrezselyem
- kacsa v. libazsír
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A paprikákat is megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Egy kevés zsiradékon a hagymát megdinszteljük, rárakjuk a húst, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. Mehet bele a paprika meg a gomba.
Rizspiláf készítése:
Hozzávalók:
- 1 ek olaj
- 1 kis kocka vaj (opcionális)
- 1 nagy vöröshagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg hosszúszemű fehér rizs v.jázminrizs
- 1.5 dl fehérbor (opcionális)
- 1 nagy babérlevél
- Fél liter forró alapleves
Elkészítés:
- Az olajat és vajat felforrósítjuk, ebben a hagymát megpuhítjuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, 1 percig keverjük.
- Hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, hogy a rizsszemeket alaposan befedje az olaj. Felöntjük a borral (esetleg). Amikor a bor elpárolgott, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet.
- Felforraljuk, majd lefedjük, és alacsony hőfokon10 percig rotyogtatjuk.
- Lehúzzuk a tűzhelyről, 10 percig pihentetjük (fedőt nem vesszük le).
- Egy villával fellazítjuk a szemeket, átkeverjük, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk (bár az alapleves sós).
Fedő alatt pároljuk egy kicsit, aztán a zöldfűszerekkel még ízesítjük, és készre pároljuk.