Kaliforniai színes gombás csirkemell

2015.08.19 05:44

Kaliforniai színes gombás csirkemell

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A paprikákat is megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát nagyobb darabokra, a gombát szeletekre vágjuk. 

Egy kevés zsiradékon a hagymát megdinszteljük, rárakjuk a húst, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk. Mehet bele a paprika meg a gomba. 

Rizspiláf készítése:

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 kis kocka vaj (opcionális)
  • 1 nagy vöröshagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg hosszúszemű fehér rizs v.jázminrizs
  • 1.5 dl fehérbor (opcionális)
  • 1 nagy babérlevél
  • Fél liter forró alapleves

Elkészítés:

  1. Az olajat és vajat felforrósítjuk, ebben a hagymát megpuhítjuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, 1 percig keverjük.
  2. Hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, hogy a rizsszemeket alaposan befedje az olaj. Felöntjük a borral (esetleg). Amikor a bor elpárolgott, felöntjük a levessel, hozzáadjuk a babérlevelet.
  3. Felforraljuk, majd lefedjük, és alacsony hőfokon10 percig rotyogtatjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzhelyről, 10 percig pihentetjük (fedőt nem vesszük le).
  5. Egy villával fellazítjuk a szemeket, átkeverjük, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk (bár az alapleves sós).

 Fedő alatt pároljuk egy kicsit, aztán a zöldfűszerekkel még ízesítjük, és készre pároljuk.