Kakukkfüves vajbab sült csirkecombbal

2015.08.17 06:14

 

 

Hozzávalók 3 fő részére:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 75 dkg – friss híján fagyasztott – vajbab
  • 1 doboz tejföl
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 szelet vaj
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkecombokat alaposan megmosom – én nem szoktam leszedni a bőrét – , sózom, borsozom, és egy olyan serpenyőben amit, később a sütőbe is be tudok tenni, némi zsiradékon hirtelen megpirítom a hús mindkét oldalát. Ezután lefedem a lábast, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.

A 35 perc letelte után eltávolítom a fedőt/alufóliát, és további 5-10 percre visszateszem a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Amíg a hús sül, a babot megmosom, egy serpenyőben felhevítem a vajat, ha már kellően felmelegedett, rádobom a babot, sózom, borsozom, megszórom a kakukkfűvel és egy két löttyintésnyi vízzel megpárolom.

Én szeretem ha a bab roppanós, de mindenki ízlés szerinti keménységűre párolja.

Ha a bab megpuhult, ráöntöm a tejfölt. Fél dl hideg vízben feloldom a keményítőt, és ezt is a tejfölös babhoz öntöm.

Újraforrásig főzöm, majd a sült csirkecombbal, forrón tálalom.