Kakukkfüves, töltött gomba

2015.08.30 13:12

Hozzávalók, 10 főre:

  • 1,5 kg csiperkegomba
  • 5 evőkanál szűz olívaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 20 dkg húsos szalonna, apró kockákra vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld, apróra vágva
  • 4 tojás
  • 20 dkg őrölt mandula
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés

A gombát megmossuk, a szárát kitördeljük. A kalapokat nagy tepsin, nyitott felükkel felfelé, egymás mellé rakosgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A gombaszárakat egészen apróra összevágjuk. Az olaj felén a hagymát a szalonnával megpirítjuk, a fokhagymát, az aprított gombaszárakat, a kakukkfüvet és a petrezselymet beletesszük, majd pár percig együtt pároljuk. Amikor kész, a tölteléket kissé hűlni hagyjuk, majd a tojásokat és a mandulát belekeverjük. A masszát a kalapokba töltjük, a maradék olívaolajjal finoman meghintjük, és 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.