Kacsamell steak szilvás párolt káposztával

2015.08.17 06:17

hozzávalók / 2 adag

 

A káposztához

A steakhez

 

 

 

elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
  2. A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
  3. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
  4. Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
  5. Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
  6. A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés