Kacsamell steak szilvás párolt káposztával
2015.08.17 06:17
hozzávalók / 2 adag
A káposztához
- 0.5 kis fej káposzta (fehér)
- 5 dkg aszalt szilva
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- 1 ek méz
- 1 ek vaj
- Előmelegítjük a sütőt 190 C°-ra.
- A káposztát felszeleteljük, daraboljuk. Vajon megdinszteljük, majd megfűszerezzük egy kis őrölt köménnyel, kis sóval, felöntjük egy pici vízzel és hagyjuk párolódni.
- Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a mézet, és kicsit karamellizáljuk.
- Az aszaltszilvákat feldaraboljuk és hozzákeverjük. Félretesszük, amíg elkészül a kacsamell. Besózzuk mindkét oldalát és a bőrét beirdaljuk.
- Forró serpenyőben 4-4 percig sütjük mindkét oldalát, majd kb. 8-10 perce betesszük a sütőbe a bőrével felfele. Így szép rózsaszínre tudjuk megsütni. Igazán omlós, puha lesz.
- A káposztával tálaljuk. Nem igényel más köretet.
- sütési hőfok: 190°C
- sütési mód: alul-felül sütés