Juhászlabda recept

2015.09.14 20:06
Lizinka Lizinka receptje
 
 
 
Juhászlabda
 
 

story

Ez egy közkedvelt, sós finomság a családi receptgyűjteményből, a maradék tojásfehérjék felhasználásával. A habcsók mellett ez is sokszor elkészítésre kerül. Könnyű, sós fánkok, illetve labdák lesznek a habos masszából. Próbáljátok ki! Érdemes.

hozzávalók / 3 adag

 

elkészítés

  1. Az olajat feltesszük a tűzre egy kisebb serpenyőbe, hogy mire elkészül a habos massza, ne kelljen várakozni a kellő hőfokra, hanem azonnal süthessük.
  2. A tojásfehérjéket a két csipet sóval nagyon kemény habbá verjük, majd habverés közben beletesszük a borsot és a reszelt szerecsendiót.
  3. Ezután óvatos mozdulatokkal beledolgozzuk (vegyítjük) a reszelt sajtot.
  4. Az asztalon már várakoznia kell egy mély tálkában a zsemlemorzsának. Ebbe egy kanál segítségével diónyi masszát ejtünk, és gyors mozdulatokkal gömb alakúra formáljuk.
  5. Ezután tesszük a forró olajba, és szép ropogósra sütjük. A kis diócskákból gyönyörű labdák lesznek!
  6. Papírtörlőre szedjük, és melegen kínáljuk