Illatos omlós csirkemell
2015.08.22 02:59
Kiki receptje.Köszönöm!
hozzávalók / 4 adag
A csirkemellhez
- 60 dkg csirkemell filé
- 3 db tojásfehérje
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 5 evőkanál étkezési keményítő
- 4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
- 200 ml ketchup
- 0.5 dl balzsamecet
- 0.5 dl méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 kk gyömbér (friss reszelt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
- só ízlés szerint
-
elkészítés
- A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
- A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
- A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
- A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.