Hússal töltött gomba

2016.05.07 06:10
 
 

Hozzávalók

  • 8 nagy fej csiperke
  • 25 dkg sertéscomb
  • 4 ek olaj
  • 1/2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 4 ek liszt
  • 5 dkg kaliforniai paprika
  • 4 szelet bacon
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ág friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A húst megtisztítjuk az esetleges hártyáktól. A kimagozott paprikát felkockázzuk.
    2. Felforrósított serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiemeljük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk 2 ek olajat. Megpirítjuk rajta a húst minden oldalán, majd kiemeljük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát. Felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húst, és majdnem puhára pároljuk.
    3. A szaftot sűrűre forraljuk. Meszórjuk a liszttel, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, rászórjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit, és további 10 percig forraljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
    4. A húst kiemeljük, és falatnyi darabokra vágjuk. A mártást leszűrjük, és 2 evőkanálnyit hozzáadunk a húshoz.
    5. Az egész gombafejeket és a paprikakockákat megsütjük a megmaradt olajon, majd a paprikát a húshoz forgatjuk. Megsózzuk és megborsozzuk a gombákat, majd megtöltjük a hússal. Sült baconnel díszítjük, és meglocsoljuk egy kevés tejföllel. Párolt rizs illik hozzá.
A túl sok kakukkfűtől gyógyszer ízű lesz az étel. A töltött gombába és mellé is leginkább pinot noir illik.