Hortobágyi húsos palacsinta

2015.09.17 21:57

A palacsinta elkészítését nem írom le, mert mindenkinek van bevált receptje.

 

Kisütöttem a sós palacsintákat.
 
Hozzávalók:
 
70 dkg darált hús ez lehet bármilyen hús
1 fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
piros paprika
bors
kömény
babér levél
oregano
chili pehely
olaj
 
 
Elkészítés:
 
A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítom, majd ráteszem a
darált húst és fehéredésig sütöm.
Ezután megszórom piros paprikával és felöntöm
egy kevés vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, köménnyel, babér levéllel, oreganóval,
chili pehellyel és a reszelt fokhagymát is hozzáadom.
Amikor a hús megfő akkor szűrővel kiszedem és a visszamaradt
szaftot besűrítem kevés liszttel és jó sok tejföllel.
 
A palacsintákba töltöm a darált húst és
háromszög alakúra hajtogatom.
Jól nyakon öntöm a szafttal.

Másik variáció, hogy a feltekert palacsintákat szokásos módon bepanirozzuk és " kirántjuk "!

Jó étvágyat!