Harcsapaprikás túrós csuszával

2015.08.12 06:56

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 4 db harcsa filé
  • 50 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg csuszatészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • liszt
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöld paprika
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl víz

Elkészítése:

A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy teflon serpenyőben, lassú tűzön ropogósra kisütjük. A zsírját megőrizzük, mert szükség lesz rá.

Míg sül a szalonna, forraljunk vizet. Ha felforrt, beletesszük a tésztát, és 8 percig főzzük, majd leszűrjük.

A kifőtt csuszát meglocsoljuk a szalonna zsírjának felével, majd közé keverjük a túrót, és a tetejét meghintjük a sült szalonnakockák felével, esetleg sózhatjuk is – ez ízlés függő.

Egy arra alkalmas edényben feltesszük hevülni a szalonna zsírját. A harcsafilét egyforma kockákra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, a fokhagymát, a borsot, a sót és az őrölt fűszerpaprikát, majd jól összekeverjük. A halkockákat egyesével megforgatjuk a fűszeres lisztben (úgy, hogy minden oldala fedve legyen), és 2-3 percig sütjük a szalonna zsírjában, majd kiszedjük.

A megmaradt zsírban az apró kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott paprikát, főzzük így 10 percet, majd az apróra vágott paradicsomot, ezzel is főzzük 5 percet még, majd meghintjük a tetejét pirospaprikával, sóval és borssal.

Az így kapott szaftba óvatosan beletesszük a halat, és kb. 5 percig főzzük. A megmaradt fűszeres liszt, víz és tejföl elegyéből habarást készítünk, és felöntjük vele a halat. Így főzzük még 3-5 percet, majd tálaljuk a túrós csuszával és a szalonnapörccel.