Harcsapaprikás kapros-juhtúrós csuszatésztával

2015.09.24 07:11

Hozzávalók

4 személyre Harcsapaprikás 480 g harcsafilé 40 g vöröshagyma 40 g húsos paprika 40 g paradicsom 1 gerezd fokhagyma 4 g fűszerpaprika 4 g fűszerkömény 1 evőkanál liszt 1,5 dl tejföl 2 dl hal-alaplé só, bors Túrós csusza 200 g száraz tészta 200 g juhtúró 1 dl tejföl 40 g füstölt szalonna 1 kis csokor kapor só

Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a tisztított és finomra vágott hagymát, meghintjük a fűszerpaprikával és a köménnyel, elkeverjük, és a hal-alaplével felöntjük. Amikor forr, takaréklángra állítjuk, beletesszük a megmosott, felszeletelt paradicsomot és erős paprikát, megsózzuk, és 15-20 percig főzzük. Elkeverjük a tejföl egy részét a liszttel és egy kevés vízzel, és behabarjuk vele a paprikás alapot. Kíméletesen összeforraljuk, finom szűrőn átszűrjük, félre tesszük. Egy nagyobb serpenyőben az olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott paprikát. Rátesszük a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott halszeleteket, megsózzuk és összepirítjuk. (Nagyon kell vigyázni, nehogy szétessen a halhús!) Amikor már a hal mindkét oldala fehéres, ráöntjük a leszűrt mártást. 4-5 percig együtt pároljuk, ha kell, utánaízesítjük. Tálaláskor a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel. A körethez sós vízben megfőzzük a tésztát (csusza, kocka, széles metélt), majd forró olajon aranyos barnára pirítjuk. A szalonnát közben apróra kockázzuk, megpirítjuk. Egy tálkában összekeverjük a túrót meg a tejfölt a kaporral, ízlés szerint sózzuk. A tésztát leszűrjük, ráhalmozzuk a túrós keveréket. A szalonnapörcöt erre tesszük rá, hadd sisteregjen, úgy az igazi.