Harcsafilé roston fokhagymás vajbabbal

2015.09.18 19:41

Hozzávalók

4 fő

80 dkg

harcsafilé

0,5 dl

olaj

10 dkg

teavaj

1 kg

zsenge vajbab

30 dkg

szeletelt bacon

4

ágacska friss kakukkfű

2 fej

tavaszi fokhagyma

2 csomag

tavaszi hagyma

2 csokor

petrezselyem

 

só, bors

 

tejföl

 

fűszerpaprika

A harcsafiléket sózom, borsozom, néhány percig állni hagyom. Serpenyőben kevés olajat hevítek, közepes tűzön félig átsütöm. A tetejére diónyi vajat teszek, és lefedve tovább sütöm. A zöldbabot megtisztítom, végeit levágom. A szeletelt bacont lábasban kisütöm, hozzáadom a szeletelt hagymát, fokhagymát, vajbabot és sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, végül hozzáadom a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. Tejföllel és paprikával tálalom.