Harcsafilé roston fokhagymás vajbabbal
2015.09.18 19:41
Hozzávalók
4 fő
80 dkg |
harcsafilé |
0,5 dl |
olaj |
10 dkg |
teavaj |
1 kg |
zsenge vajbab |
30 dkg |
szeletelt bacon |
4 |
ágacska friss kakukkfű |
2 fej |
tavaszi fokhagyma |
2 csomag |
tavaszi hagyma |
2 csokor |
petrezselyem |
|
só, bors |
|
tejföl |
|
fűszerpaprikaA harcsafiléket sózom, borsozom, néhány percig állni hagyom. Serpenyőben kevés olajat hevítek, közepes tűzön félig átsütöm. A tetejére diónyi vajat teszek, és lefedve tovább sütöm. A zöldbabot megtisztítom, végeit levágom. A szeletelt bacont lábasban kisütöm, hozzáadom a szeletelt hagymát, fokhagymát, vajbabot és sózom, borsozom. Fedő alatt puhára párolom, végül hozzáadom a kakukkfüvet és az aprított petrezselymet. Tejföllel és paprikával tálalom. |