HAGYMÁS PARADICSOMSALÁTA

2015.09.01 16:56

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
40 dkg paradicsom 368 88 4 1 16 72
10 dkg vöröshagyma 163 39 1 0 8 17
1 teáskanál só 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fehér őrölt bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál citromlé 8 2 0 0 0 1
3 teáskanál kristálycukor 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál oliva olaj 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyem 0 0 0 0 0 0
2.5 dl víz 0 0 0 0 0 0
Összesen: 539 129 5 1 24 90

Elkészítés:

A paradicsomokat karikákra vágom, majd rá rétegezem a vöröshagyma karikákat. Rétegenként enyhén sózom, borsozom. 15 perc pihentetés után ráöntöm a salátalevet, meglocsolom az olajjal, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, óvatosan összekeverem. Fogyasztás előtt legalább 1 óráig a hűtőben pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.