HAGYMÁS PARADICSOMSALÁTA
2015.09.01 16:56
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
40 dkg paradicsom | 368 | 88 | 4 | 1 | 16 | 72 |
10 dkg vöröshagyma | 163 | 39 | 1 | 0 | 8 | 17 |
1 teáskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 teáskanál fehér őrölt bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 evőkanál citromlé | 8 | 2 | 0 | 0 | 0 | 1 |
3 teáskanál kristálycukor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
3 evőkanál oliva olaj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
1 csokor petrezselyem | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
2.5 dl víz | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 539 | 129 | 5 | 1 | 24 | 90 |
Elkészítés:
A paradicsomokat karikákra vágom, majd rá rétegezem a vöröshagyma karikákat. Rétegenként enyhén sózom, borsozom. 15 perc pihentetés után ráöntöm a salátalevet, meglocsolom az olajjal, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, óvatosan összekeverem. Fogyasztás előtt legalább 1 óráig a hűtőben pihentetem, hogy az ízek összeérjenek.