Hagymás cukkini-tócsni

2015.08.21 10:55

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkinihez
  • 1 tojás
  • 30-35 dkg liszt
  • 1 fej hagyma (lilahagymával finomabb)
  • bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • natúr joghurt
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3-4 db. menta levél

Elkészítés:

A cukkiniket meghámozzuk, lereszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk. 20 perc elteltével kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot és a lisztet.

Forró olajba kanállal lepénykéket szaggatunk, és pirosra sütjük. 

A joghurtot összekeverjük az összezúzott fokhagymával, csikokra vágott menta levelekkel. Mártogatósként kínáljuk a cukkini-tócsnihoz.