Hagymás cukkini baconnal

2015.08.17 11:09

 

Hozzávalók

0,5 kg cukkini,
20 dkg császárszalonna,
1 csomó újhagyma,
1 csokor petrezselyem,
őrölt bors,
só,
olaj a sütéshez.

A cukkini végeit levágjuk meghámozzuk és felkockázzuk enyhén sózzuk és átforgatjuk, hogy a só átjárja.
Közben a hagymát felkarikázzuk a zöldjét is (az elágazásig). A bacon szalonnát apróra felkockázzuk.

Kevés olajat hevítünk és beledobjuk a bacon szalonnát. Ha kezdi a zsírját kiadni hozzáadjuk a cukkinit, és a felkarikázott hagymát, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük,
és erős lángon megpirítjuk, majd fedő alatt mérsékelt lángon a cukkinit puhára pároljuk.

Kenyérrel, vagy párolt rizs körettel tálaljuk.

Ha maradt a hűtőben sült krumplink, vagy van kedvünk és időnk sütni "parasztos" -ra is elkészíthetjük (ekkor tényleg nem kell köret).
A felkockázott 20-25 dkg sült burgonyát forrón a kész cukkinihez keverjük.