Gyros tál

2015.09.06 11:55

Hozzávalók 4 főre:

  • 50-60 dkg csirkemell
  • 0,5 csomag gyros fűszersó
  • olaj a krumpli kisütéséhez és a csirkemell lepirításához
  • 1 kg mirelit hasábburgonya
  • 1 lila hagyma
  • 2 paradicsom

Mártáshoz:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 0,5 kígyóuborka kockára vágva
  • 2 kis gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 kis csokor kapor apróra vágva
  • bors
  • 1 ek frissen csavart citroml
  • Elkészítése:

    A tzatziki mártás hozzávalóit összekeverjük, majd hűtőben lehűtjük.

    A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a gyros fűszersóba. Ebben hagyjuk állni 15 percet, majd kevés olajban kisütjük. Ha valaki szereti, tehet rá egy kis majorannát is.

    A hasábburgonyát kisütjük, papírtörlőre kiszedjük, hogy az olaj nagy részét eltávolítsuk róla.

    Lila hagymát és 2 paradicsomot kockára vágunk.

    Egy nagyobb porcelán tálba rétegezzük a hozzávalókat. Hasábburgonya, hagyma, paradicsom, tzatziki mártás, és erre még egy sor kerüljön. Az íze fenomenális.