Gyros tál
Hozzávalók 4 főre:
- 50-60 dkg csirkemell
- 0,5 csomag gyros fűszersó
- olaj a krumpli kisütéséhez és a csirkemell lepirításához
- só
- 1 kg mirelit hasábburgonya
- 1 lila hagyma
- 2 paradicsom
Mártáshoz:
- 4 dl natúr joghurt
- 0,5 kígyóuborka kockára vágva
- 2 kis gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 kis csokor kapor apróra vágva
- só
- bors
- 1 ek frissen csavart citroml
-
Elkészítése:
A tzatziki mártás hozzávalóit összekeverjük, majd hűtőben lehűtjük.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, beleforgatjuk a gyros fűszersóba. Ebben hagyjuk állni 15 percet, majd kevés olajban kisütjük. Ha valaki szereti, tehet rá egy kis majorannát is.
A hasábburgonyát kisütjük, papírtörlőre kiszedjük, hogy az olaj nagy részét eltávolítsuk róla.
Lila hagymát és 2 paradicsomot kockára vágunk.
Egy nagyobb porcelán tálba rétegezzük a hozzávalókat. Hasábburgonya, hagyma, paradicsom, tzatziki mártás, és erre még egy sor kerüljön. Az íze fenomenális.