Gyors, párolt halfilé paradicsomos szósszal

2015.09.22 19:30

Jani konyhája köszöni Balatoni Dórának!

Egy könnyed ebéd vagy akár vacsora is lehet a következő paradicsomos, párolt hal, amelynek előkészületei csupán pár percet vesznek igénybe. Íme, a receptje!

halfilé,p

Hozzávalók

  • 2 ek extra szűz olívaolaj
  • 4 halfilé
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Az olívaolajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, majd helyezzük rá a sóval, borssal megszórt halfiléket. Nagyjából 5 perc alatt süssük át, ezt követően pedig tegyük félre. A hagymát aprítsuk meg, szórjuk meg sóval és borssal, majd a serpenyőben kevergetés mellett pároljuk meg. Adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és ha levet eresztett, tegyük rá a halszeleteket. További 4-5 percig főzzük együtt őket, majd tányéron, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!