Gyömbéres csirkeleves tésztával

2015.09.20 18:30

Gyömbéres csirkeleves tésztával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 1 egész csirkemellfilé
  • 2 sárgarépa
  • 2 zsenge póréhagyma
  • 4 nagyobb csiperke
  • 3 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1/3 kávéskanál őrölt szecsuáni bors
  • 10 dkg széles metélt
  • a tálaláshoz: vékony csíkokra vágott, zöld húsú paprika, póréhagyma, kínai kel

Elkészítés

1,5 l forró vizet a szójaszósszal lábasba öntünk. Beletesszük a felkarikázott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és gyömbért. Ízesítjük szecsuáni borssal, és beleszórjuk a csirkemellcsíkokat. Az egészet felforraljuk, majd közepes lángon főzzük néhány percig. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, a csíkokra vágott póréhagymát és a tésztát. Közepes lángon készre főzzük a levest. Ha kell, sóval ízesítjük. Tálaláskor friss zöldségeket halmozunk a tetejére.