Gyömbéres csirkeleves tésztával
Hozzávalók
- Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 sárgarépa
- 2 zsenge póréhagyma
- 4 nagyobb csiperke
- 3 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 1/3 kávéskanál őrölt szecsuáni bors
- 10 dkg széles metélt
- só
- a tálaláshoz: vékony csíkokra vágott, zöld húsú paprika, póréhagyma, kínai kel
Elkészítés
1,5 l forró vizet a szójaszósszal lábasba öntünk. Beletesszük a felkarikázott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és gyömbért. Ízesítjük szecsuáni borssal, és beleszórjuk a csirkemellcsíkokat. Az egészet felforraljuk, majd közepes lángon főzzük néhány percig. Hozzáadjuk a vékonyra szelt gombát, a csíkokra vágott póréhagymát és a tésztát. Közepes lángon készre főzzük a levest. Ha kell, sóval ízesítjük. Tálaláskor friss zöldségeket halmozunk a tetejére.