Grillezett zöldségek nyárson

2015.09.22 19:40

A tavasz és a nyár egyik kötelező kelléke a grillezés. Nincs is annál jobb, ha a családdal, barátokkal összeülünk és készítünk valami finomat közösen a szabadban. Íme, a grillezett zöldségek receptje!

Hozzávalók

  • 45 dkg paprika
  • 2 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó grill fűszerkeverék
  • rozmaring, kakukkfű
  • 1 dl olívaolaj

A mártogatóshoz

  • 15 dkg sajt
  • 8 dkg olajbogyó
  • 2 dl tejföl
  • bors, kakukkfű

Elkészítés

A paprikát, a padlizsánt és a cukkinit mossuk meg, majd kockázzuk fel, a hagymát pedig szeleteljük fel. Felváltva húzzuk fel őket a nyársra. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük össze az olívaolajjal, a fűszerkeverékkel, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Kenjük be ezzel a keverékkel a zöldségeket, majd hagyjuk őket állni nagyjából 20 percig. Az olajbogyót aprítsuk fel, majd tegyük bele a tejfölbe a kakukkfűvel, a borssal és a lereszelt sajttal. A bepácolt nyársakat grillsütőn 10 perc alatt megsütjük, majd pitával és a mártogatóssal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!