Grillezett zöldségek nyárson
A tavasz és a nyár egyik kötelező kelléke a grillezés. Nincs is annál jobb, ha a családdal, barátokkal összeülünk és készítünk valami finomat közösen a szabadban. Íme, a grillezett zöldségek receptje!
Hozzávalók
- 45 dkg paprika
- 2 padlizsán
- 1 cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó grill fűszerkeverék
- rozmaring, kakukkfű
- 1 dl olívaolaj
A mártogatóshoz
- 15 dkg sajt
- 8 dkg olajbogyó
- 2 dl tejföl
- bors, kakukkfű
Elkészítés
A paprikát, a padlizsánt és a cukkinit mossuk meg, majd kockázzuk fel, a hagymát pedig szeleteljük fel. Felváltva húzzuk fel őket a nyársra. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük össze az olívaolajjal, a fűszerkeverékkel, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. Kenjük be ezzel a keverékkel a zöldségeket, majd hagyjuk őket állni nagyjából 20 percig. Az olajbogyót aprítsuk fel, majd tegyük bele a tejfölbe a kakukkfűvel, a borssal és a lereszelt sajttal. A bepácolt nyársakat grillsütőn 10 perc alatt megsütjük, majd pitával és a mártogatóssal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!