Grillezett oldalas kukoricával

2015.08.17 14:57

Grillezett oldalas kukoricával

Hozzávalók:

  • 80 dkg oldalas
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl paradicsom
  • őrölt bors
  • A sült kukoricához:
  • 4 cső zsenge kukorica
  • A kukorica salátához:
  • 40 dkg főtt kukorica
  • 1 dl joghurt
  • 1 evőkanál gorombára vágott kapor
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és a csontoknál daeabokra vágjuk. A páchoz összekeverjük a paradicsomlevet, a mézet, a reszelt fokhagymát, a borsot és az olajat, a húsokat megkenjük vele. Letakarva hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

Sütés előtt leitatjuk róla a felesleges pácot, sózzuk, majd alutálcán, vagy alufóliával letakart parázson lassan megsütjük.

A zsenge kukoricacsöveket betekerjük alufóliába, és parázsban megsütjük.

A főtt kukoricát összekeverjük joghurttal, kaporral, sóval, borssal, majd tálaljuk a sült mellé.