Grillezett oldalas kukoricával
Hozzávalók:
- 80 dkg oldalas
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl paradicsomlé
- só
- őrölt bors
- A sült kukoricához:
- 4 cső zsenge kukorica
- A kukorica salátához:
- 40 dkg főtt kukorica
- 1 dl joghurt
- 1 evőkanál gorombára vágott kapor
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és a csontoknál daeabokra vágjuk. A páchoz összekeverjük a paradicsomlevet, a mézet, a reszelt fokhagymát, a borsot és az olajat, a húsokat megkenjük vele. Letakarva hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Sütés előtt leitatjuk róla a felesleges pácot, sózzuk, majd alutálcán, vagy alufóliával letakart parázson lassan megsütjük.
A zsenge kukoricacsöveket betekerjük alufóliába, és parázsban megsütjük.
A főtt kukoricát összekeverjük joghurttal, kaporral, sóval, borssal, majd tálaljuk a sült mellé.