Görög saláta
2015.08.21 18:52
Hozzávalók:
A salátához
- 2 db paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 100 g kígyóuborka
- 10 szem olívabogyó (fekete, magozott)
- 10 szem olívabogyó (zöld, magozott)
- 150 g sajt - feta
Az öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj - extra szűz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 púpozott teáskanál oregánó (friss, vagy szárított)
Leírás
A görög saláta (Horiatiki) a legnépszerűbb saláták egyike. Ízvilága jellegzetes, és nagyon gazdag. Ez pedig egy eredeti görög saláta recept! :) Egyediségét a fetasajt, és az oregánó kölcsönzi. Megéri elkészíteni! :)
Elkészítés
1
A citromlevet, olívaolajat, morzsolt oregánót összekeverjük egy csészében, és hagyjuk egy órát pihenni, hogy az ízek összeálljanak.
A paradicsomot, uborkát, hagymát cikkekre aprítjuk, az olívabogyókat kimagozzuk, felezzük, végül a fetát kb. 5*5 mm-es kockákra vágjuk.Egy tálba tesszük az összetevőket, meglocsoljuk az öntettel, és óvatosan - hogy ne törjön össze a saláta - kezünkkel összekeverjük. Két órán át érleljük a salátát a hűtőben.A kész salátát igény szerint kétszersülttel, vagy pirítóssal is fogyaszthatjuk.