Görög muszaka eredeti recept alapján

2016.08.19 22:32

 

2015.09.07 19:50

   NoSalty,   Oli(E)va receptje

 

 

Görög muszaka eredeti recept alapján
 

 
hozzávalók / 6 adag

elkészítés

  1. A krumplit, a cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük hosszában, kb. egy centis vastagra, a padlizsánt besózzuk mindkét oldalán, és egy tálcán hagyjuk, hogy elveszítse a kesernyés ízét.
  2. Egy nagyobb serpenyőben elősütjük egymás után a krumplit, a cukkinit, és a törlőkendőn szárazra törölt padlizsánt.
  3. Egy nagy tepsi aljára egy kis olívaolajat rakunk, majd elkezdünk rétegezni.
  4. Alulra terítjük a krumplit, ráreszelünk egy kis szerecsendiót, és megszórjuk egy kis sajttal.
  5. Második sor a padlizsán kissé sózva, borsozva.
  6. Ráterítjük a Bolognese szószt.
  7. A cukkini következik kis fahéjjal és reszelt sajttal megszórva.
  8. A legfelső réteg a krumpli.
  9. Alufóliával befedve sütjük másfél óráig
  10. Ráöntjük a Morney szószt, aminek a tetejére még egy kis fahéjat, borsot és ezután reszelt sajtot hintünk. És még fél órát szépen megpirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25x15 cm