NoSalty, Oli(E)va receptje
hozzávalók /
6 adag
elkészítés
- A krumplit, a cukkinit és a padlizsánt felszeleteljük hosszában, kb. egy centis vastagra, a padlizsánt besózzuk mindkét oldalán, és egy tálcán hagyjuk, hogy elveszítse a kesernyés ízét.
- Egy nagyobb serpenyőben elősütjük egymás után a krumplit, a cukkinit, és a törlőkendőn szárazra törölt padlizsánt.
- Egy nagy tepsi aljára egy kis olívaolajat rakunk, majd elkezdünk rétegezni.
- Alulra terítjük a krumplit, ráreszelünk egy kis szerecsendiót, és megszórjuk egy kis sajttal.
- Második sor a padlizsán kissé sózva, borsozva.
- Ráterítjük a Bolognese szószt.
- A cukkini következik kis fahéjjal és reszelt sajttal megszórva.
- A legfelső réteg a krumpli.
- Alufóliával befedve sütjük másfél óráig
- Ráöntjük a Morney szószt, aminek a tetejére még egy kis fahéjat, borsot és ezután reszelt sajtot hintünk. És még fél órát szépen megpirítjuk a tetejét.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 40x25x15 cm