Görög lecsó
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl vörösbor
- só, bors
- 1-2 kanál olívaolaj
- kevés oregánó
- 20 dkg lecsó kolbász
- 1 zöld és 2 piros kaliforniai paprika
- 2 dl paradicsomszósz
Elkészítés
A kolbászt vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát daraboljuk fel, a paprikákat szeleteljük fel csíkokra.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a paprikacsíkokat. Öntsük fel paradicsomszósszal és a vörösborral.
Főzzük, amíg a bor kissé elpárolog. Fűszerezzük sóval és oreganóval. Ekkor tegyük vissza a zöldséges szószba a kolbászdarabkákat és főzzük még 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.
Tálalhatjuk kuszkusszal, vagy főtt rizzsel.