Görög lecsó

2015.09.04 19:42

Görög lecsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • só, bors
  • 1-2 kanál olívaolaj
  • kevés oregánó
  • 20 dkg lecsó kolbász
  • 1 zöld és 2 piros kaliforniai paprika
  • 2 dl paradicsomszósz

Elkészítés

A kolbászt vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát daraboljuk fel, a paprikákat szeleteljük fel csíkokra.

Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a paprikacsíkokat. Öntsük fel paradicsomszósszal és a vörösborral.

Főzzük, amíg a bor kissé elpárolog. Fűszerezzük sóval és oreganóval. Ekkor tegyük vissza a zöldséges szószba a kolbászdarabkákat és főzzük még 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a szósz besűrűsödik.

Tálalhatjuk kuszkusszal, vagy főtt rizzsel.