4 szép (másfél tenyérnyi) sertéscomb szeletet gyengén ~1 cm vastagra kiverjük.
1 kis fej finomra vágott hagymát 10 dkg aprított gombával kevés olajon lepirítunk.
Várjuk meg meg kihűl. Akkor dolgozzuk össze 1 tojással és 20 dkg héjából kinyomott sütnivaló kolbásszal.
A kiterített húslapokat nagyon enyhén sózzuk, majd a kolbászos masszát egyenletesen elosztjuk rajtuk.
Feltekerjük és hústűvel a végét megtűzzük. Lisztben megforgatjuk és olajban minden oldalát megsütjük.
A serpenyőben maradt lisztes zsiradékon 3 dkg apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk. Hozzáadunk egy púpos ek. paradicsompürét és közel barnulásig lepirítjuk.
Hozzákeverünk egy ek. Piros Aranyat és meghintjük 1 kk. őrölt pirospaprikával. 2,5 dl erőlevessel felengedjük. 1-2 perc forralás után kevés vízzel elkevert 2 dl tejfölt adunk még hozzá.
Ebbe a szaftba belerakjuk az elősütött húsgöngyölegeket megpároljuk. 10 percig fedő alatt lassú tűzön, majd fedő nélkül nagyobb lángon, amíg a húst puha nem lesz. Közben a szaft mennyisége kissé fogy és mártássá sűrűsödik.
Tört burgonyával tálaljuk.