Gombás ponty tésztaágyon
Hozzávalók:
- 6 szelet ponty
- 30 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- fél citrom
- 2 dl tejföl
- 2 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- 3-4 evőkanál liszt
- 50 dkg nagykocka tészta
- só
- őrölt fehérbors
- rozmaring
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A halszeleteket beszózzuk, kissé állni hagyjuk, majd beleforgatjuk az 1-1 mokkáskanálnyi fehérborssal és rozmaringgal összekevert lisztbe, s a vajban kisütjük.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.
A tésztát sós vízben kifőzzük, tűzálló tálba tesszük, ráhelyezzük a kisütött halszeleteket, majd a gombát, s megszórjuk az összevagdalt petrezselyemmel.
A vajas lábasban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, 1 kávéskanálnyi sót, egy-egy késhegynyit a fűszerekből, és az ételre öntjük.
Tálalás előtt a sütőben átforrósítjuk.
Megjegyzés:
A receptet Losonczi Imréné küldte. Köszönöm!