Gombás ponty tésztaágyon

2015.09.06 11:23

Gombás ponty tésztaágyon

Hozzávalók:

  • 6 szelet ponty
  • 30 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fél citrom
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 50 dkg nagykocka tészta
  • őrölt fehérbors
  • rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A halszeleteket beszózzuk, kissé állni hagyjuk, majd beleforgatjuk az 1-1 mokkáskanálnyi fehérborssal és rozmaringgal összekevert lisztbe, s a vajban kisütjük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát.

A tésztát sós vízben kifőzzük, tűzálló tálba tesszük, ráhelyezzük a kisütött halszeleteket, majd a gombát, s megszórjuk az összevagdalt petrezselyemmel.

A vajas lábasban összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, 1 kávéskanálnyi sót, egy-egy késhegynyit a fűszerekből, és az ételre öntjük.

Tálalás előtt a sütőben átforrósítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Losonczi Imréné küldte. Köszönöm!