Gombás - csirkés egytál recept
2016.05.06 06:59
hozzávalók / 6 adag
A gombás csirkéhez
- 60 dkg csirkemell filé
- 30 dkg gomba
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 0.5 dl napraforgó olaj
A fűszerekhez
- 1 tk só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál bors (őrölt)
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 teáskanál koriander
- 0.5 teáskanál majoranna
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet bazsalikom
- 1 ek petrezselyem
- 2 ek sűrített paradicsom
- chili ízlés szerint (kevés, ha valaki szereti)
elkészítés
- A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többit szélesebb hasábokra vágjuk.
- Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, reszelt hagymával és a fokhagymával.
- Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverünk a fűszeres olajjal, és sütőzsákban, vagy tepsiben készre sütjük. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk. (Ha tepsiben, akkor kicsit több olajat tegyünk és 1 órát süssük.)
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- tepsi mérete: 35x25 cm