Gombás - csirkés egytál recept

2016.05.06 06:59
Geleva Geleva receptje     
 
 

Gombás - csirkés egytál

hozzávalók / 6 adag

 

A gombás csirkéhez

A fűszerekhez

          

elkészítés

  1. A megtisztított alapanyagokat felszeleteljük. A húst csíkokra, a burgonyát kockákra, a gombát szeletekre vágjuk. Fél fej hagymát lereszelünk, vagy nagyon apróra darabolunk, a többit szélesebb hasábokra vágjuk.
  2. Az étolajat összekeverjük a fűszerekkel, reszelt hagymával és a fokhagymával.
  3. Minden hozzávalót egy nagyobb tálban összekeverünk a fűszeres olajjal, és sütőzsákban, vagy tepsiben készre sütjük. Az összegyűlt szafttal meglocsoljuk. (Ha tepsiben, akkor kicsit több olajat tegyünk és 1 órát süssük.)

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm