Gombaleves
Hozzavalok:
- 60-70 deka gomba
- 1 hagyma
- 1 ujhagyma – talan igy hivjak…
- 3 kanal liszt
- 1.5 liter zoldsegleves, csak a leve, ezt nyugodtan lehet kockabol is
- Keves feherbor (nem muszaj)
- 1.5 dl teszin
- Petrezselyem (jo sok )
- So
- Bors
- Oliva olaj
Vegyunk elo 2 darab fazekat, az egyikben tessek rantast csinalni olaj-hagymak-liszt-zoldsegleves es feherbor kozremukodesevel. A masikban meg keves olajon megparolni az aprora vagott gombat.
Ha mindketto elkeszult, osszeonteni oket – bar vigyazni kell arra, hogy elkepzelheto, hogy tul sok a zoldsegleves, tehat csak ovatosan – es hozzakeverni a tejszint es petrezselymet, ugy meg osszerottyantani oket.
Mi altalaban fokhagymas vajas bagettel esszuk. A bagettbe belevagdosol, megkened a reseket jo sok vajjal, beleszorsz sot es fokhagymaport (de lehet akarmit) es be a sutobe amig megolvad. Gyorsan kell csinalni, nehogy kiszaradjon.