Gombaleves

2015.09.11 21:22

Hozzavalok:

  • 60-70 deka gomba
  • 1 hagyma
  • 1 ujhagyma – talan igy hivjak…
  • 3 kanal liszt
  • 1.5 liter zoldsegleves, csak a leve, ezt nyugodtan lehet kockabol is
  • Keves feherbor (nem muszaj)
  • 1.5 dl teszin
  • Petrezselyem (jo sok )
  • So
  • Bors
  • Oliva olaj

Vegyunk elo 2 darab fazekat, az egyikben tessek rantast csinalni olaj-hagymak-liszt-zoldsegleves es feherbor kozremukodesevel. A masikban meg keves olajon megparolni az aprora vagott gombat.

Ha mindketto elkeszult, osszeonteni oket – bar vigyazni kell arra, hogy elkepzelheto, hogy tul sok a zoldsegleves, tehat csak ovatosan – es hozzakeverni a tejszint es petrezselymet, ugy meg osszerottyantani oket.

Mi altalaban fokhagymas vajas bagettel esszuk. A bagettbe belevagdosol, megkened a reseket jo sok vajjal, beleszorsz sot es fokhagymaport (de lehet akarmit) es be a sutobe amig megolvad. Gyorsan kell csinalni, nehogy kiszaradjon.