Gesztenyés pulykamell petrezselymes újkrumplival

2015.08.17 09:42

Hozzávalók:
½ kg pulykamell
20 dkg füstölt bacon
20 dkg Maroni egész gesztenye
10 dkg tökmag
10 dkg Spar Vital dióbél 
10 dkg fenyőmag
1 db tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, bors 
1 kg újkrumpli
2 csokor petrezselyemA gesztenyét enyhén sós vízben megfőztem, és krumplinyomón átnyomtam. 

A bacon felét aprók kockákra vágtam, és zsírjára pirítottam. Hozzáadtam egy fej finomra vágott vöröshagymát, a petrezselymet, a diót, a fenyőmagot és a tökmagot. Sóztam, borsoztam, és összepirítottam.
A gesztenyéhez  hozzáadtam a szalonnás-hagymás magokat,  és a tojást, és az egészet jól összegyúrtam.
A pulykamellből nagy, vékony szeleteket vágtam, megkentem a töltelékkel, feltekertem, mint a beiglit. A kis duci hengereket körbetekertem a bacon másik felével, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütöttem. Másnap hidegen ettük, úgy is finom volt.



 


 
A bacon kisült zsírjába újkrumplit tettem. Nem hámoztam meg, és csak a nagyobbakat vágtam félbe. Megsóztam, megszórtam petrezselyemmel, és a sütőben 220 fokon megsütöttem.