Galuska
2015.09.04 18:58
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
40 dkg finomliszt | 5 760 | 1 376 | 54 | 4 | 282 | 52 |
2 db tojás | 572 | 136 | 11 | 10 | 1 | 80 |
1 evőkanál étolaj | 75 | 18 | 0 | 2 | 0 | 8 |
1 kiskanál só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 6 407 | 1 530 | 65 | 16 | 283 | 140 |
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, és annyi vízzel, hogy könnyű, laza massza legyen, nem dagasztjuk be, csak összekeverjük.Megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd lobogó sós vízbe beleszaggatjuk galuskaszaggatóval.Kb. 1 percig forraljuk, amíg minden galuska a víz felszínére feljön. Ezután tésztaszűrőbe öntjük, forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és meleg olajjal vagy pörköltlével meglocsoljuk.