Galuska

2015.09.04 18:58

Hozzávalók 4 főre

Hozzávaló kj kcal Fehérje (g) Zsír (g) Szénhidrát (g) Ár (Ft)
40 dkg finomliszt 5 760 1 376 54 4 282 52
2 db tojás 572 136 11 10 1 80
1 evőkanál étolaj 75 18 0 2 0 8
1 kiskanál só 0 0 0 0 0 0
Összesen: 6 407 1 530 65 16 283 140

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, és annyi vízzel, hogy könnyű, laza massza legyen, nem dagasztjuk be, csak összekeverjük.Megsózzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd lobogó sós vízbe beleszaggatjuk galuskaszaggatóval.Kb. 1 percig forraljuk, amíg minden galuska a víz felszínére feljön. Ezután tésztaszűrőbe öntjük, forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és meleg olajjal vagy pörköltlével meglocsoljuk.