Fűszeres túróval töltött gomba

2015.08.22 23:35

     by: Mandula

 

Hozzávalók:
A töltelékhez:

25 dkg tehéntúró
2-3 evőkanál tejföl
(1-2 gerezd fokhagyma – én akartam tenni, de véletlenül kimaradt)
2-3 evőkanál olajbogyó
10 dkg füstölt húsos szalonna

kakukkfű
rozmaring
Továbbá:
50 dkg (barna) csiperke
1 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
(6-8 szelet bacon)
7 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés: Először elkészítjük a túrókrémet. A szalonnát és az olajbogyót apróra vagdaljuk, összekeverjük a túróval, a tejföllel krémesítjük, fűszerezzük. A sózással csak óvatosan, mert a szalonna is sós. 
A gombafejeket megmossuk, tönkjüket eltávolítjuk, lecsepegtetjük. A sütőtálat kibéleljük a baconszeletekkel, majd rárakosgatjuk a gombafejeket. Szépen megtöltjük a túrókrémmel, jó púposan, a tetejét pedig megszórjuk a reszelt sajttal. 
Mehet is a 200 fokos sütőbe. Kb. 10 perc múlva aláöntjük a langyos tejszínt és a bort, majd további 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon sok lenne a leve, váltsunk hőlégkeveréses üzemmódra. 

Rizzsel, kölessel, hajdinával, de kenyérrel is nagyon finom. 

Az egyszerű gombafejek életre kelnek a túrótól és a bortól