Fűszeres rakott lapocka
Hozzávalók:
80dkg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
1 babérlevél
2 szem szegfűszeg
1 szál kakukkfű
1 kávéskanál curry
1 kávéskanál fűszerpaprika
1kg sárgarépa
1 kávéskanál köménymag
10dkg vaj
10dkg reszelt parmezán sajt
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. A marhalapockát tedd lábosba a szegfűszeggel megtűzdelt hagymával, egy sárgarépával, a kakukkfűvel, a babérlevéllel és a curryvel. Annyi vizet önts rá, hogy ellepje, majd másfél óráig főzd.
2. A sárgarépát hámozd meg és párold húsz percig.
3. A sárgarépát turmixold össze, add hozzá a vajat és a köménymagot, majd sóval, borssal ízesítsd.
4. A húst csepegtesd le, vágd apróra, ízesítsd sóval, borssal, paprikával.
5. Rakd tűzálló tálba a húst, simítsd rá a répapürét, végül szórd meg parmezánnal.
6. 180°C-ra (gázsütő 5-ös fokozat) előmelegített sütőben harminc percig süsd.