Fűszeres burgonyakrémleves
2015.08.30 13:15
Hozzávalók
- 100 g burgonya
- 5 g vöröshagyma
- 5 g vaj
- 250 ml zöldségleves leveskockából
- 1-1 csipet petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom
- 1 teáskanál citromlé
- 50 ml joghurt (0,1%-os)
- 1/2 tojássárgája
- 1 db zsemle
Elkészítés
Tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd a vajon átfuttatott, apróra vágott vöröshagymához adva, párolja össze. Öntse fel a zöldséglevessel, lassú tűzön főzze addig, míg meg nem puhul majd botmixerrel pépesítse. A tojássárgáját keverje el a joghurttal, a zöldfűszerekkel és citromlével, majd melegítse hozzá a leveshez. Ízlés szerint fűszerezze fehér borssal és az apróra vágott, serpenyőben pirított zsemlével tálalja.