Fűszeres burgonyakrémleves

2015.08.30 13:15

Hozzávalók

  • 100 g burgonya
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g vaj
  • 250 ml zöldségleves leveskockából
  • 1-1 csipet petrezselyem, kapor, kakukkfű, bazsalikom
  • 1 teáskanál citromlé
  • 50 ml joghurt (0,1%-os)
  • 1/2 tojássárgája
  • 1 db zsemle

Elkészítés

Tisztítsa meg és vágja kockákra a burgonyát, majd a vajon átfuttatott, apróra vágott vöröshagymához adva, párolja össze. Öntse fel a zöldséglevessel, lassú tűzön főzze addig, míg meg nem puhul majd botmixerrel pépesítse. A tojássárgáját keverje el a joghurttal, a zöldfűszerekkel és citromlével, majd melegítse hozzá a leveshez. Ízlés szerint fűszerezze fehér borssal és az apróra vágott, serpenyőben pirított zsemlével tálalja.