Füstös zöldbableves
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt tarja vagy oldalas
- 1/2 szál füstölt kolbász
- 30 dkg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szem krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- piros paprika
- 1 evőkanál liszt
- zsír
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A felkockázott füstölt tarját hideg vízben feltesszük főni, ha megfőtt, beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagymát, a zöldbabot, a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és krumplit. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Ha már majdnem megfőttek a zöldségek, akkor hozzáadjuk a karikára darabolt kolbászt.
Pici zsírból, a lisztből és pirospaprikából rántást készítünk, és berántjuk a levest.
Ha minden megfőtt, hozzáadjuk a pohár tejfölt, és összeforraljuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Zsumel küldte. Köszönjük!