Füstölt sajtos zellerkrémleves

2015.08.22 02:41

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

 

Hozzávalók:

  • 25 g vaj
  • 1 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 750 g zellerszár
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 6 dl erőleves (kockából)
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg füstölt sajt
  • A díszítéshez:
  • zellerlevél
  • snidling
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket. 
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket. 
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben. 
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.