Frissen sült karaj, töltött tojással

2015.09.19 21:04

A főtt tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és villával alaposan összetörjük.  A fokhagymát megtisztítjuk, 3 gerezdet pépesre zúzunk, majd összekeverjük a tojás sárgájával, a puha margarinnal, két evőkanál tejföllel, a grillfűszerekkel, sóval és a fehérjékbe töltjük. 

A maradék fokhagymát a forró olajon épphogy megpirítjuk. Kivesszük a fokhagymát az olajból. 

A hússzeleteket megmossuk, papírtörlővel felitatjuk róluk a nedvességet, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és a felhevített fokhagymás olajban minden oldalát pirosra sütjük, de úgy, hogy a közepe is átsüljön.

A töltött tojásokat tűzálló tálba fektetjük, mindegyiket meglocsoljuk simára kevert tejföllel, és csak annyi időre tesszük sütőbe, amíg a tojások átmelegednek. Tálaláskor a karajszeleteket tányérra fektetjük, és ráültetjük a meleg töltött tojásokat. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.