Francia burgonya
2015.09.04 19:12
Hozzávalók 4 főre
Hozzávaló | kj | kcal | Fehérje (g) | Zsír (g) | Szénhidrát (g) | Ár (Ft) |
---|---|---|---|---|---|---|
90 dkg burgonya | 3 204 | 765 | 23 | 2 | 166 | 108 |
2 dl tejföl | 1 684 | 408 | 4 | 40 | 8 | 108 |
1 db tojás sárgája | 57 | 14 | 1 | 1 | 0 | 15 |
4 dkg vaj | 1 210 | 290 | 0 | 32 | 0 | 84 |
1 kávéskanálnyi só | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 1 |
1 teáskanál reszelt szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Összesen: | 6 155 | 1 477 | 28 | 75 | 174 | 316 |
Elkészítés
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és egy tűzálló edénybe rakjuk.A tojássárgát simára keverjük a tejföllel, közé teszünk egy kevés szerecsendiót. A burgonyát megsózzuk, leöntjük a tejföllel, és a sütőben aranysárgára sütjük.