Főtt nyelv Norbi konyhájából
2015.09.19 18:07

hozzávalók / 2 adag
- 50 dkg sertésnyelv
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (törött)
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 ek mangalica zsír
elkészítés
- A tetszőlegesre vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a kés lapjával szétzúzott fokhagymákat, sót, borsot.
- A nyelvet alaposan megmossuk, és a hagymás alaphoz adjuk, amit felöntünk annyi vízzel, hogy ellepje.
- Kuktában 1 órát, lábosban 2-2,5 óra hosszat főzzük a nyelvet.
- Mikor már puha, kivesszük, és ekkor húzzuk le róla a külső kemény réteget: ilyenkor már egy mozdulattal lejön egyben. A nyelvet megszórjuk paprikával és törött borssal ízlés szerint, és így tálaljuk.
- A főzőlevet még véletlenül se öntsük ki, kitűnő alaplé.:-)