Főtt marhatekercs
2015.09.19 18:03
gombocska receptje
hozzávalók / 4 adag
- 40 dkg marhacomb (4 szelet vagy marhaszegy)
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 3 db babérlevél
- 2 dkg lecsópaprika (2 db)
- 1 db paradicsom
- 3 db tojás
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- csípős fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 dl tej
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 ek napraforgó olaj
elkészítés
- Tojásos lecsót készítünk: 1 fej hagymát apróra vágunk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Ha minden hozzávaló megpuhult, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és sózzuk, borsozzuk.
- A marha szeleteket kiklopfoljuk, és a széléből kis darabokat levágunk, és félretesszük a mártáshoz. Ezután sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a tojásos lecsóval. Ezután alufóliába tekerjük, és megszurkáljuk villával, hogy ne durranjanak szét a tekercsek.
- A tekercseket a kuktában (45 perc) tesszük, felöntjük hideg vízzel vagy hús alaplével. Hozzáadunk egy megpucolt hagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot, sót, és készre főzzük.
- Miközben fő, elkészítjük a mártást. A megmaradt hagymát felkockázzuk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hús darabokat, sózzuk, borsozzuk. Egy kevés folyadék hozzáadásával fél órát főzzük, ezután a tejből és lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük, végül átszűrjük, és ezzel elkészültünk a mártással.
- A tekercseket kicsomagoljuk, felszeleteljük, krumplipürével és a mártással leöntve tálaljuk.