Főtt marhatekercs

2015.09.19 18:03

gombocska receptje

 
 
 
Főtt marhatekercs
 

hozzávalók / 4 adag

 

elkészítés

  1. Tojásos lecsót készítünk: 1 fej hagymát apróra vágunk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a paradicsomot. Ha minden hozzávaló megpuhult, hozzáadjuk a felvert tojásokat, és sózzuk, borsozzuk.
  3. A marha szeleteket kiklopfoljuk, és a széléből kis darabokat levágunk, és félretesszük a mártáshoz. Ezután sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a tojásos lecsóval. Ezután alufóliába tekerjük, és megszurkáljuk villával, hogy ne durranjanak szét a tekercsek.
  4. A tekercseket a kuktában (45 perc) tesszük, felöntjük hideg vízzel vagy hús alaplével. Hozzáadunk egy megpucolt hagymát, fokhagymát, babérlevelet, egész borsot, sót, és készre főzzük.
  5. Miközben fő, elkészítjük a mártást. A megmaradt hagymát felkockázzuk és megdinszteljük, és 1 tk pirospaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a hús darabokat, sózzuk, borsozzuk. Egy kevés folyadék hozzáadásával fél órát főzzük, ezután a tejből és lisztből habarást készítünk, és ezzel besűrítjük, végül átszűrjük, és ezzel elkészültünk a mártással.
  6. A tekercseket kicsomagoljuk, felszeleteljük, krumplipürével és a mártással leöntve tálaljuk.