Fóliában sült töltött fasírttekercs

2015.09.07 19:58

       NoSalty,  Gabys receptje

 

Fóliában sült töltött fasírttekercs

hozzávalók / 6 adag

Fasírt

Töltelék

elkészítés

  1. A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe.
  2. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk.
  3. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót.
  4. Alaposan összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. A sóval vigyázzunk, mert a tarja is enyhén sós. 
  5. 4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra vágjuk.
  6. Egy kb. 60x40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk.
  7. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, a tojáskarikákat, majd befedjük a maradék sajttal.
  8. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Úgy csomagoljuk be, hogy a ráhajtás felül legyen, a két végét megcsavarjuk (jó nagy szaloncukrot kapunk). A tepsibe úgy tegyük bele, hogy a sütési idő letelte után a fóliából forgatás nélkül ki tudjuk bontani. 
  9. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosas-barnára sütjük.
  10. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C