Fokhagymás sertéssült zöldségekkel

2015.09.22 09:26
A legjobb egytálételek - szerintünksertéscomb,bacon,marhahúsleves,fokhagyma,

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb
15 dkg bacon
1 ek kukoricaliszt
5-6 gerezd fokhagyma
2-3 db lila hagyma
2 db sárgarépa
2 db paszternák
60 dkg krumpli

őrölt fehér bors
zsálya
rozmaring
3 dl marhahúsleves
3 ek olívaolaj

Elkészítés

A húst és a krumplit vágjuk nagyobb kockákra, a zöldségeket karikázzuk fel, a hagymát pedig negyedeljük. A bacont vágjuk kisebb kockákra. A felaprított zöldségeket enyhén sózzuk meg és keverjük össze. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk egy kicsit állni. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, majd forgassuk alaposan össze.

Egy serpenyőbe hevítsünk olajat, majd tegyük bele a húst, és néha megkeverve, süssük pirosra. Amikor már kezd színt kapni, keverjük hozzá a felkockázott bacont, és így pirítsuk tovább. Az elősütött húst a zsiradékkal együtt tegyük bele egy tepsibe, és szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával. Az előzőleg feldarabolt zöldségeket helyezzük a hús köré, majd szórjuk meg zsályával, és rozmaringgal. Végül öntsük fel a marhahúslevessel, és fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra.