Fokhagymás-sajtos cukkini golyók

2015.08.17 12:23
Hozzávalók 5 főre
» 60 dkg cukkini
» 3 gerezd fokhagyma
» 10 dkg sajt
» 1 kávéskanál só
» 1 kávéskanál őrölt bors
» 4 evőkanál zsemlemorzsa
» Panírozáshoz:
» 3 evőkanál finomliszt
» 1 db tojás (nagyobb)
» 5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
 
Golyókhoz:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett.)
Panírozáshoz:
Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül.
A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst.
Sütéshez:
Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.