Fokhagymás-csilis tarja

2015.09.20 18:28

Fokhagymás-csilis tarja

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre
  • 1,8-2 kg csontos sertéstarja
  • 2 dl citromos-csilis olívaolaj
  • 1 csomag csiliszál (4 g)
  • 1/2 kávéskanál őrölt csili
  • 1 közepes fej fokhagyma (6-8 gerezd)

lkészítés

  1. Fokhagymás-csilis tarja

    A húst vastagabb szeletekre vágjuk (egyszerűbb, ha vásárláskor felszeleteltetjük a hentessel). Az olívaolajhoz adjuk a kétféle csilit és a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd elkeverjük. A hússzeleteket a csilis pácba helyezzük, átforgatjuk, hogy mindenhol érje a fűszeres lé. Lefedve, hűtőszekrényben legalább 1 éjszakán át, de akár 1 napig is érleljük.
    A tarjaszeletek mindkét oldalát megsózzuk, nagy tepsibe rakjuk, ráöntjük a páclevet, és kevés vizet is öntünk alá. Fóliával letakarva, előmelegített, 210 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a húst – időnként megfordítva és szaftjával meglocsolva – megpirítjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

    Tipp: az étel csípősségét a pácléhez adott csili mennyiségével szabályozhatjuk.