Fogyis almaszósz húsgombóccal

2015.08.22 02:47

Kovács Anikó Kovács Anikó receptje. Köszönöm!

 

hozzávalók / 5 adag

 

Az almaszószhoz

A húsgombóchoz

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zabpehely
  •  és örölt kömény ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt
  • Fogyis almaszósz húsgombóccal
  • Elkészítése:

     

    1. Az almákat meghámozzuk és kis kockákra daraboljuk.
    2. Kb. 1,5l vízzel engedjük fel. Dobjuk bele az egész fahéjat és a pici sót.
    3. Míg fő, elkészítjük a sűrítést.
    4. A keményítőt kikavarjuk egy kevés vízzel és a tejföllel, beleöntjük a szószba, egyet rottyan és készen is van. Az édesítőt hozzáadjuk, elkavarjuk.
    5. A gombóchozvalókat össze gyúrjuk és 20 percet hagyjuk állni, hogy a zabpehely kedvére megdagadjon. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.