Fogyis almaszósz húsgombóccal
2015.08.22 02:47
Kovács Anikó receptje. Köszönöm!
hozzávalók / 5 adag
Az almaszószhoz
- 3 nagy db alma (savanykás)
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 ek tejföl
- 1 db fahéjrúd
- 1.5 l víz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál édesítőszer (ízlés szerint, bármilyen fajta
- 2 db. szegfűszeg
A húsgombóchoz
- 50 dkg darált pulykahús
- 1 db tojás
- 10 dkg zabpehely
- só és örölt kömény ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt
- Elkészítése:
- Az almákat meghámozzuk és kis kockákra daraboljuk.
- Kb. 1,5l vízzel engedjük fel. Dobjuk bele az egész fahéjat és a pici sót.
- Míg fő, elkészítjük a sűrítést.
- A keményítőt kikavarjuk egy kevés vízzel és a tejföllel, beleöntjük a szószba, egyet rottyan és készen is van. Az édesítőt hozzáadjuk, elkavarjuk.
- A gombóchozvalókat össze gyúrjuk és 20 percet hagyjuk állni, hogy a zabpehely kedvére megdagadjon. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.