Faszenes grillezett csirke zöldfűszeres, citromos fürdőben
2015.08.18 18:33
Hozzávalók:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor bazsalikom
- kevés citromhéj és 1 citrom leve
- fél csokor citromfű
- 1 egész csirke
Elkészítés
A csirkét félbe, majd még további 3-4 darabra vágjuk, csonttal együtt. Egy éjszakára 6%-os sóoldatba helyezzük. Mielőtt a rácsra kerül, dörzsöljük be citromborssal. Mindkét oldalát forró faszén fölött, direkt módon 20-20 perc alatt készre sütjük. Ha ez megvan, tovább daraboljuk, majd a citromléből, fokhagymából, bazsalikomból, petrezselyemből, citromfűből és olívaolajból álló pácban megfürdetjük, és tálaljuk.