Eszterházy rostélyos kuktában

2015.09.19 18:00
8zsuzsa8 8zsuzsa8 receptje
 
 
 

Eszterházy rostélyos kuktában

hozzávalók / 4 adag

 

elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, megsózzuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A kuktába váltakozva rétegezzük a húst, sárgarépát, a paprikás hagymát. 2 dl vizet aláöntünk, a kuktát lezárjuk. Ha sípol, csökkentjük a lángot, 20 percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk.
  6. Kinyitjuk a kuktát, a hús köré tesszük a krumplit. Enyhén sózzuk. Újra lezárjuk a kuktát, de most már csak 5-10 percig főzzük.