Eszterházy rostélyos kuktában
2015.09.19 18:00
8zsuzsa8 receptje
hozzávalók / 4 adag
- 80 dkg marharostélyos (csont nélkül)
- 1 kávéskanál só
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kg burgonya
- 2 dl víz
elkészítés
- A húst kiveregetjük, megsózzuk.
- A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
- Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
- A kuktába váltakozva rétegezzük a húst, sárgarépát, a paprikás hagymát. 2 dl vizet aláöntünk, a kuktát lezárjuk. Ha sípol, csökkentjük a lángot, 20 percig főzzük.
- Közben megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk.
- Kinyitjuk a kuktát, a hús köré tesszük a krumplit. Enyhén sózzuk. Újra lezárjuk a kuktát, de most már csak 5-10 percig főzzük.