Erdélyi tárkonyos húsgombócleves recept

2015.08.07 19:27
Erdélyi tárkonyos húsgombócleves
 

hozzávalók / 4 adag

 A húsgombóchoz

A leveshez

A sűrítéshez

 
      elkészítése:
  1. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük.
  2. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra vágjuk. (Ne nagyon vékonyra.)
  3. A felhevített olajon megfuttatjuk a hagymát és a zöldségeket, félrehúzzuk, elkeverjük a pirospaprikával, majd felöntjük 1,2 l vízzel.
  4. Sózzuk, vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és a leveshez adjuk. Kis lángon, félig lefedve 30 percet főzzük.
  5. A sűrítéshez valókat csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest. Egyet forralunk rajta.