Erdélyi sült csirkecomb

2015.08.17 06:23

 

2015.08.12 00:58

 

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfű, 1 mokkáskanál tárkonylevél, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 evőkanál olaj, ízlés szerint só és fekete bors.
 
Elkészítése: a burgonyát megtisztítjuk és héjában puhára főzzük. Közben a csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megsózzuk, majd a felforrósított olajon, erős lángon lepirítjuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a füstölt szalonnát vékony csíkokra metéljük. A főtt, hámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverünk 1 dl tejszínt, sót, szerecsendiót és kiolajozott tűzálló tálba öntjük. Betakarjuk a vöröshagyma-karika felével, rászórjuk a fele füstölt szalonnát, majd egymás mellé rátesszük az elősütött csirkecombokat. Erre kerül a megmaradt vöröshagyma és a füstölt szalonna. A maradék tejszínnel elkeverjük a nagyon finomra metélt tárkonyt, a citromfüvet, a borsot, kevés sót teszünk bele és az ételre locsoljuk. A tálat lefedve, előmelegített, forró sütőbe tesszük, majd a fedőt levéve pirítjuk.