Eperkrémleves

2015.09.15 10:53

by: Nokedli



Hozzávalók:

eperkrémleves -  50 dkg eper 
-  2 dl főző‘tejszín
-  1 db citrom
-  1 dl édes eperlikőr‘, vagy 0,5 dl
   eperszörp sűrítmény
-  1 csomag vaniliáscukor
-  1 ujjnyi fahéj, 4-5 db szegűszeg
-  1 tasak vaniliás pudingpor (hidegen
    kikeverhető‘)
-  7 dl víz
-  tálaláshoz habtejszín spray    
-  néhány mentalevél díszítéshez


Az epret alapos mosás után 4 szem kivételével csumázzuk le és  aprítsuk fel. Négy szemet vágjunk négybe és locsoljuk le az édes likő‘rrel, majd tegyük hűtő‘be.

5 dl vízet a felaprított eperrel, fahéjjal, szegfűszeggel, vaniliás cukorral és egy kis citrommal ízesítve forraljuk fel, majd fő‘zzük 10-15 percet és hagyjuk kihülni. Paszírozzuk át. 2 dl főző‘tejszínben egy evő‘kanál pudingport keverjünk el. Ezt aztán apránként a langyos eper leveshez kevergetjük. Ha sűrűnek találjuk langyos vízzel hígítsuk. Ha túl édes lenne egy kis citrommal savnyítsuk.

Levescsészében, vagy francia csészében tálaljuk. A csésze aljára kerül egy kanál likő‘rös darabos eper, erre merjük az eperlevest és nyomjunk rá a habtejszínt.