Elzászi sajtsaláta
2015.09.10 15:44
E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más, csak egy jó társaság.
Hozzávalók
4-6 adag» 1 hagyma
» 1 tk dijoni mustár
» 1 tk magos mustár
» 1 ek fehérborecet
» só
» bors
» 2 nagy csokor petrezselyem
» olívaolaj
» 30 dkg füstölt, főtt tarja
» 30 dkg sajt (ementáli, vagy valamilyen jó hazai fajta)
» csemegeuborka
Elkészítés
Két evőkanál fehérborecetben elkeverünk egy kis sót, egy-egy teáskanál dijoni mustárt és magos mustárt, borsozzuk, és vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá. Addig keverjük, amíg selymes emulziót nem kapunk. Beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a felkarikázott csemege uborkát, a felkockázott füstölt főtt tarját, és a sajtot.
Végül belekeverünk jó sok felaprított petrezselymet, és egy csokor apróra vágott snidlinget.