Egészben sült grillcsirke házilag
Így lesz tökéletes otthon
Megmutatom, hogyan lehet az otthoni sütőben készített grillcsirke ugyanolyan finom, mint a hentesé.
Hagyd a kész, bolti poros pácokat, házilag készítve sokkal finomabb lesz, ráadásul mindig variálhatod.
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál lestyán
- 1 evőkanál koriander
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál rozmaring
- 1 csésze olívaolaj
- só
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A fentebb leírtak mellett szükséged lesz egy sörösüvegre, ezen fog ülni és sülni a csirke. Miután jó alaposan átmostad a szárnyast, tedd félre. A fűszereket keverd el az olajjal, törd bele a fokhagymát, és tegyél bele sót is. Az így kapott páccal jó alaposan dörzsöld át a csirkét, kívül-belül, amennyire tudod. Ha mindezzel megvagy, ameddig csak lehet, hagyd pácolódni, a legjobb, ha egy éjen át lezárt dobozban vagy fóliában pihen, akkor alaposan átjárják az ízek.
Amikor úgy érzed, kész a sütésre, fogd a sörösüveget, ha üres, tölts bele vizet, ha tele van, fogyaszd el a tartalmát, vagy benne is hagyhatod, úgy kissé pikáns lesz a végeredmény, de nagyon finom. Húzd rá az üvegre a csirkét, majd tedd egy tepsi közepébe, a tepsibe önts vizet, és nem előmelegített sütőben, 180 fokon kezdd el sütni. Süsd a csirke méretének megfelelő ideig - másfél kiló húsra körülbelül 90 percet kell számolni -, az utolsó 15-20 percben tekerd feljebb a hőfokot, hogy a szárnyas szépen megpiruljon.