Édes-savanyú szósz házilag

2015.08.13 03:21

Hozzávalók:

 

  • 3-4 db közepes cukkini
  • 3-4 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 4-5 közepes sárgarépa
  • 1 kg paradicsom hámozva
  • kevés étolaj, vagy olíva olaj
  • bazsalikom
  • őrölt fehér bors
  • 1 mk só
  • ízlés szerint cukor
  • ha csípősre szeretnénk sok chili-paprika, ha nem, akkor csak 4-5 db vastaghúsú kaliforniai, vagy kápia paprika
  • 1 mk nátrium benzoát

Elkészítése: A vöröshagymát felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Közben adagonként hozzáadjuk a felkockázott, hámozott paradicsomot, a paprikát, fűszereket és együtt félpuhára főzzük, mély edényben.

Ha kész, a cukkinit hozzáadjuk és belefőzzük a nátrium benzoátot is. Lényeg, hogy roppanós maradjon a sárgarépával együtt! Forrón üvegekbe szedjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Nagyon finom sajttal, vagy csirkemellel, tésztával, rízzsel stb.

Tipp:

Én a cukkinit vékonyan leszeleteltem csíkokra, és kockáztam is, a sárgarépát vékony csíkokra reszeltem közé.